кадър БНТ Нито едно свободно интензивно легло не остана във варненските

...
кадър БНТ Нито едно свободно интензивно легло не остана във варненските
Коментари Харесай

Във Варна свършиха интензивните легла, искат разкриването на още заради пациенти от Шумен и Добрич

кадър БНТ 

Нито едно свободно интензивно легло не остана във варненските лечебни заведения, съобщи Българска национална телевизия. Варна е в алената зона по брой на пациенти, инфектирани с COVID-19. Само през последното денонощие новозаразените в региона са 343-ма. Заради усложнената конюнктура някои от пациентите от Шумен и Добрич търсят здравна помощ в лечебните заведения във Варна, което в допълнение усложнява обстановката.

Все по-малко са свободните места за лекуване на пациенти с ковид, като към този миг те са 110, само че нито едно не е за интензивно лекуване.

След решение на Областния спешен щаб във Варна са открити предходната седмица 490 кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. От щаба ще желаят откриване на нови интензивни кревати. Поради изчерпaна опция от лечебните заведения в Шумен към Варна се пренасочват някои от пацинетите.

Болницата в Шумен към този момент работи над потенциала си за пациенти с ковид. Повече от половината от легловия фонд е ангажиран с такива пациенти.

Областният шеф на Шумен води диалози с сътрудниците си от прилежащи области, които да поемат част от пациентите. Проблемът е, че болничното заведение е единствена в района и с изключение на Коронавирус пациенти приема и незабавните случаи.

В Добрич от три седмици няма свободни интензивни кревати, които са единствено 6. Днес в Девня би трябвало да бъде още веднъж отворено Коронавирус отделението с 18 кревати. В Провадия Коронавирус отделението разполага с 18 кревати, 6 от тях са свободни. Има завишаване на заболелите и на изгубили борбата с заболяването - 11 смъртни случаи за вчерашния ден.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР